Molimo, pričekajte
VIJESTI
18.09.2009.
OMIŠ 2009. VEČER NOVIH SKLADBI - BLATO

Nakon što se i ovo ljeto održao 43. po redu Festival dalmatinskih klapa, Omiš 2009., na radost svih ljubitelja klapske glazbe Croatia Records se pobrinula da 11 pjesama s Večeri novih skladbi ostane zabilježeno na novom izdanju „Omiš 2009“.


Stručno ocjenjivačko povjerenstvo festivala imalo je zaista težak zadatak od ukupno 32 skladbe pristigle na Natječaj za nove skladbe ovogodišnjeg festivala odabrati naslove koji će se izvesti u okviru Večeri novih skladbi, a kojima su poznati klapski skladatelji, kao što su Krešimir Magdić, Joško Ćaleta, Duško Tambač, Pero Gotovac, Dinko Fio i mnogi drugi, uistinu oplemenili hrvatsku glazbenu baštinu.

U konkurenciji novih skladbi izvođačima su u Domu kulture u Blatu na Korčuli dodijeljene mnogobrojne plakete, od kojih je zlatna pripala klapi Tragos, srebrna klapi Neverin, a brončana klapi Teran. Osim za srebrnu, ženska klapa Neverin svojom se pjesmom „Do koščice svoje zadnje“ izborila za još dvije plakete – onu za najbolje stihove koje potpisuje Jakša Fiamengo, te za najbolju izvedbu, dok je klapa Kupanji osvojila srce publike.

Osim spomenutih klapa, na novom CD-u možete poslušati i ženske klape Čakulone i Ardura, te muške klape – Šufit, Filip Dević i mnoge druge.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00